Roger Hodgkiss dołącza do ścisłego kierownictwa Generali Polska
25 listopada 2019 - 14:32

Roger Hodgkiss dołącza do ścisłego kierownictwa Generali Polska

Od 25 listopada Roger Hodgkiss dołącza do ścisłego kierownictwa Generali Polska. Będzie odpowiedzialny za sprzedaż ubezpieczeń majątkowych Generali i Proama oraz marketing.

Andrea Simoncelli, Prezes Zarządu spółek Generali Polska, stwierdził: „Cieszę się, że Roger Hodgkiss dołącza do Generali Polska. Ma bogate doświadczenie na polskim rynku ubezpieczeniowym, na którym pracuje od 10 lat i zbudował bardzo dobre relacje z multiagentami. Wierzymy, że Roger wzmocni Generali i przyczyni się do dalszego rozwoju i wzrostu naszej działalności w Polsce.”

Roger Hodgkiss uzyskał z wyróżnieniem dyplom inżyniera na Uniwersytecie w Liverpoolu i posiada uprawnienia biegłego rewidenta certyfikowanego w Wielkiej Brytanii. Przed pracą w Polsce był dyrektorem handlowym Intouch Insurance i dyrektorem generalnym AAS Balta na Łotwie. W latach 2009-2015 Roger był prezesem Link4 i przyczynił się do przekształcenia firmy z ubezpieczyciela directowego w multikanałowego, sprawiając, że Link4 stał się wiarygodnym graczem na polskim rynku. W 2016 roku dołączył do Zarządu PZU SA i PZU Życie.

Roger Hodgkiss powiedział: „Z przyjemnością i zaszczytem dołączam do Generali, jednego z największych światowych ubezpieczycieli, o silnej pozycji rynkowej w Polsce i długiej tradycji dbania o swoich klientów, partnerów i pracowników. Wierzę, że razem możemy przyczynić się do wzrostu Generali na polskim rynku w przyszłości.”

Generali jest wiodącym ubezpieczycielem, działającym w Polsce od 1998 roku i dostarczającym ubezpieczenia majątkowe, wypadkowe i na życie klientom detalicznym i korporacyjnym, a także produkty inwestycyjne, z zakresu zarządzania aktywami i emerytalne. Generali zwiększyło swoje zaangażowanie na rynku polskim, poprzez ostatnie przejęcia Concordia i Generali Investment TFI, dążąc do stania się partnerem na całe życie dla swoich klientów i dystrybutorów.