Statuetka Instytucji Finansowej Przyjaznej Mediacji przyznana Generali
12 czerwca 2019 - 02:00

Statuetka Instytucji Finansowej Przyjaznej Mediacji przyznana Generali

Urząd Komisji Nadzoru Finansowego przyznał Generali tytuł Instytucji Finansowej Przyjaznej Mediacji. Statuetka ta już po raz trzeci z rzędu powędrowała do Generali TU SA.

Uroczystość jej wręczenia odbyła się 12 czerwca 2019 r. w siedzibie KNF w Warszawie. To już kolejny raz kiedy Generali  zostaje docenione za propagowanie i wdrażanie w swojej działalności polubownego rozwiązywania sporów z klientami. Nagrodę z rąk dra hab. Jacka Jastrzębskiego prof. UW Przewodniczącego KNF oraz prof. Aleksandra Chłopeckiego Prezesa Sądu Polubownego przy KNF odebrał Andrea Simoncelli Prezes Zarządu Generali Polska.

- Dobre relacje z naszymi klientami to jeden z priorytetów działalności Generali. Za cel stawiamy sobie budowanie wieloletniego partnerstwa z osobami korzystającymi z naszych produktów i wspieranie ich na każdym etapie życia. Możemy to osiągnąć poprzez dialog i gotowość do wysłuchiwania wzajemnych oczekiwań. Cieszę się że taka postawa Generali jest doceniana m.in. przez KNF – komentuje Andrea Simoncelli Prezes Generali Polska.

Generali otrzymało statuetkę za propagowanie idei polubownego rozwiązywania sporów ze swoimi klientami w Centrum Mediacji Sądu Polubownego przy KNF oraz za wysoki poziom dialogu.

Tytuł jest przyznawany przez Komisję Nadzoru Finansowego od 2014 roku przez Kapitułę w składzie: Przewodniczący KNF Prezes Sądu Polubownego przy KNF oraz trzech członków Zgromadzenia Ogólnego Arbitrów i Mediatorów Sądu Polubownego przy KNF wybranych przez to gremium.