08 stycznia 2020

Członkowie Zarządu Generali Polska odznaczeni za zasługi dla ubezpieczeń

Arkadiusz Wiśniewski, Piotr Bułka i Jakub Jacewicz, Członkowie Zarządu Generali Polska, otrzymali nagrody „Zasłużony dla ubezpieczeń”. Polska Izba Ubezpieczeń (PIU) co roku przyznaje odznaczenia osobom mającym szczególny wpływ na rozwój polskiego rynku ubezpieczeniowego i organizacji, w których pracują.

Arkadiusz Wiśniewski w Generali Polska odpowiada za produkt i taryfę, zarówno w spółce majątkowej, jak i życiowej. Jest również członkiem Zarządu Concordia Polska TU. W sektorze ubezpieczeń pracuje od 1999 roku a od 2004 roku sprawuje wysokie funkcje menedżerskie w zakładach ubezpieczeń. Posiada licencję aktuariusza.

Jakub Jacewicz w spółkach Generali Polska: życiowej i majątkowej oraz w Concordia Polska TU, odpowiada za cały obszar likwidacji szkód.  Jest doświadczony zarówno w likwidacji szkód, jak i  w zarządzaniu organizacją i projektami. Przeszedł niemal wszystkie szczeble kariery w likwidacji szkód począwszy od rzeczoznawcy, likwidatora, koordynatora, managera zespołu, dyrektora Departamentu po członka Zarządu. Przez ponad 10 lat związany z Grupą Generali. Od kilku lat aktywnie uczestniczy w pracach Polskiej Izby Ubezpieczeń.

Piotr Bułka pracuje w Generali od ponad 20 lat. 1 października 2016 roku Piotr Bułka objął stanowisko CIO (Chief Information Officer) we wszystkich spółkach Generali Polska. Jako Członek Zarządu jest odpowiedzialny za cały obszar IT, bezpieczeństwo i zarządzanie projektami.

PIU od lat nagradza osoby i instytucje za ich pracę na rzecz samorządu branżowego oraz ogromny wkład w rozwój polskiego rynku ubezpieczeniowego. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 8 stycznia 2020 r. w siedzibie PIU.